Shoqata e Neurologjisë e Kosovës

Shoqata e Neurologjisë e Kosovës është asociacion profesional i profesionistëve shëndetësor që në punën e përditshme të tyre kanë të bëjnë me Neurologji. Shoqata grumbullon rreth 100 anëtar, dhe ka për synim ngritjen e kapaciteteve dhe zgjerimin e njohurive profesionale në fushën e Neurologjisë. Ky qëllim arrihet përmes organizimiz zë konferencave, seminareve, kongreseve dhe puntorive edukative të niveleve të ndrysdhme dhe në mënyrë të vazhdueshme. Shoqata e Neurologjisë e Kosovës është antare e Federatës Botërore të Neurologjisë (WFN), Akademisë Evropiane të Neurologjisë (EAN), e Shoqatës Evropiane të Insulteve Cerebrovaskulare (ESOC).

News and articles

BULETINI I ECTRIMS PËR MUAJIN PRILL 2024

1. NEUROFILAMENTET SI BIOMARKERË NË ÇRREGULLIMET NEUROLOGJIKE – DREJT APLIKIMIT KLINIK Review-artikulli aktual diskuton për aplikimin klinik të neurofilamenteve si biomarkerë së disa çrregullime neurologjike, përfshirë sklerozën multiple, NMOSD-në dhe MOGAD-in. Matja e nivelit të zinxhirit të leh...

07/05/2024

BULETINI I ECTRIMS PËR MUAJIN PRILL 2024

ENCEFALOPATIA E SHOQËRUAR ME TIROIDIT AUTOIMUN, ME PËRGJIGJE TË FAVORSHME NË STERIOIDË

PUBLIKIMI SHKENCOR I JAVËS Është publikuar gjatë javës prezantimi i rastit të rrallë, të trajtuar në Klinikën e Neurologjisë. Ekipi i udhëhequr nga Dr. Rushit Jashari ka paraqitur rastin e një gruaje 21-vjeçare, e cila paraprakisht ka vuajtur nga tiroiditi Hashimoto dhe sindroma e vezore policist...

19/04/2024

ENCEFALOPATIA E SHOQËRUAR ME TIROIDIT AUTOIMUN, ME PËRGJIGJE TË FAVORSHME NË STERIOIDË

TRAJTIMI BASHKËKOHOR I ATROFISË MUSKULORE SPINALE NË KOSOVË

Atrofia muskulore spinale është një sëmundje gjenetike e rëndë e cila për shkak të një defekti gjenetik karakterizohet me mungesën e prodhimit apo prodhimin e paktë të një proteine, e cila është e domosdoshme për funksionimin e muskujve të trupit tonë. Sëmundja manifestohet zakonisht shumë herët pas...

17/04/2024

TRAJTIMI BASHKËKOHOR I ATROFISË MUSKULORE SPINALE NË KOSOVË

Evente

Publications

Bordi

Partners